Kunstmanifestatie in Beers 2010

Kunstmanifestatie in Beers

Op 28 maart 2010  De amateurkunstmanifestatie in Beers.
Zie artikel en foto

expositie beers

krantenartikel

m.dado@gelderlander.nl

Doodeng, vond Jeanne Verstappen (56) uit Escharen het in eerste instantie om haar werk te laten zien op de Beerse kunst ­ manifestatie. “Ik dacht: ik en kunst, dat weet ik niet hoor. Het is nu de eerste keer dat mensen mijn werk zien en het kunnen kopen. Ik moest wel even aan het idee wennen dat iemand straks met een tas van mij loopt. Vroeg me nog wel even af of ik wel afs tand wil do en van de dingen die ik maak. Maar het streelt me natuur ­ lijk ook, je krijgt er lef en durf van.”

Verstappen is een van de nieuwe kunstenaars op de Beerse kunst manifeStatie. Van oude fiets(bin ­ nen)banden maakt zij tassen en sieraden. Gisteren in sporthal De Kloosterhof in Beers, waar de jaarlijkse manifestatie wordt gehouden, verkocht ze tien van haar sieraden en vijf tassen.

“We hebben bewust wat minder kunstenaars uit genodigd dan andere jaren”, zegt Ria van der Vliet, voorzitter van organisator service ­club Raam en Maas. Vorig jaar nog was het zo druk in de sporthal, dat bezoekers in rijen langs de kramen moesten schuifelen. Nu was er meer lucht. Er waren ongeveer duizend bezoekers, toen ongeveer 1.300.

Van der Vliet: “Vorig jaar hebben we wel wat klachten gehad, het was te druk. Er waren toen zoveel aanmeldingen van kunstenaars dat we een wachtlijst hebben gemaakt. Veertig van die personen op de wachtlijst hebben we nu uitgenodigd en zelf hebben we er twintig bij gezocht. Zo heb ­ ben we nu zestig kunstenaars en verscheidenheid in materialen. Niet alleen schilderijen en keramiek maar ook eens wat anders, sieraden van glas, vilttechnieken.” En de tassen van oude fietsbanden van Verstappen dus.

 kunst beers 2010

Geef een reactie